20.9 C
Jerusalem
21 september 2024
Noterat

Nyhetsnotisens omedvetna erkännande

I Expressen får vi veta att ”Gazabon Yahya har tvingats fly 13 gånger” efter att ”IDF utfärdat ytterligare en evakueringsorder i Gaza”.

Ingen berättar förstås att Deir al-Balah i likhet med andra humanitära zoner infiltrerats av Hamas m.fl. och att staden därför delvis måste utrymmas.

Men nyhetsnotisen bjuder på ett viktigt erkännande, om än omedvetet: nämligen att IDF inte mindre än 13 gånger varnat Yahya och hans familj innan man inlett sina militära operationer mot Hamas och andra terrorgrupper.

Ett trettonfaldigt bevis på att Israel inte ”bombar urskiljningslöst”, utan gör vad man kan för att så långt möjligt skona civilbefolkningen.

Man hör aldrig att någon tvingats fly tretton gånger under någon av Mellanösterns många andra blodiga konflikter eftersom andra militära beslutsfattare inte ger befolkningen den chansen att överleva.

För när Hamas försöker ta kriget till civilbefolkningen, försöker Israel ta civilbefolkningen från kriget. Detta är fortfarande den egentliga kärnan i Gazakrigets förlopp och det är därför Gazaremsans internflyktingar fortsätter fly.

 

 

[Skärmdump Expressen 2024-08-22]

Liknande inlägg

Västvärlden står inför samma kamp som Israel länge utkämpat (av: Fredrik Malm)

ae

Gene Simmons om artister som även är aktivister

ae

Richard Kemp om hur IDF tar hänsyn till civila

ae

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.